Το Σκοπιανό έχει γίνει βραχνάς για πολλούς εδώ στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Ιδού οι εξελίξεις τα επόμενα χρόνια.
Το επόμενο διάστημα θα υπάρχει στο Σκοπιανό στασιμότητα. Σιγή ιχθύος από Obama, ο οποίος θα περιοριστεί σε αόριστες αναφορές προς τα δικαιώματα των μειονοτήτων στα Βαλκάνια, χωρίς να αποσαφηνίζει αν αναγνωρίζει η όχι "Μακεδονική".
Το θέμα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα πάει παραπίσω. Το βέτο της Ελλάδας θα είναι ξανά δεδομένο ( Είτε Καραμανλής είτε Παπανδρέου) Οι Σκοπιανοί θα εξακολουθούν να είναι ανένδοτοι.
Μόνο ένας τρόπος υπάρχει οι Σκοπιανοί να υποχωρήσουν.
Η "αδικημένη" Αλβανική μειονότητα στα Σκόπια ξυπνά, με άμεση υποκίνηση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι νιώθουν αδικημένοι από το γεγονός ότι το Κόσοβο όχι μόνο δεν ενσωματώθηκε στην Αλβανία ( κατά τα δικά τους όνειρα) , αλλά ούτε καν αναγνωρίστηκε ακόμα ως ανεξάρτητο κράτος ( ανένδοτος ο Βλαδίμηρος στο θέμα του Κοσόβου).
Συγκρούσεις σφοδρές ανάλογες με αυτές του 2002 ξεσπάνε στα Σκόπια, μεταξύ Αλβανών και του στρατού του κρατιδίου. Η κατάσταση γίνεται έκκρυθμη και ανεξέλεγκτη. Με παρέμβαση της Αμερικής και της Γερμανίας σε αυτή τη περίπτωση τα πράγματα ηρεμούν.
Σχηματίζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας στα Σκόπια. Οι Αλβανοί θέτουν ως όρο, για να συνυπάρχουν ειρηνικά στο κράτος των Σκοπίων, μεταξύ άλλων να μπουν στο ΝΑΤΟ απαραίτητα, χωρίς να τους ενδιαφέρει το όνομα ιδιαίτερα.
Όπερ και εγένετο. Το όνομα του κρατιδίου αυτού: Μακεδονία του Βαρδάρη..
Η όποια ελληνική κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα άρον άρον και το αποδέχεται, γνωρίζοντας ότι προτιμότερο είναι για τα βόρεια συνορα μας να υπάρχει ένα ψευδοκρατίδιο, παρά να ενδυναμωθεί ο αλβανικός εθνικισμός
ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ η Σακελλαροπούλου...
Πριν από 2 ώρες
Για τον ανασχηματισμό δεν έχεις πρόβλεψη;
ΑπάντησηΔιαγραφή